Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید عزیزیانی در سخنرانی امروز بین خطبه‌های نماز عبادی سیاسی جمعه بخش رودبار قصران افزود: نظام شاهنشاهی را کنار زدیم زیرا به فسادهای رخنه شده توجهی نمی‌کردند اما ما در دستگاه قضا جمهوری اسلامی ایران برخوردی جدی با مفاسد خواهیم داشت. وی تصریح کرد: بقای نظام بر پایه برقراری عدالت و ریشه‌کن کردن فساد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عزیزیانی خاطرنشان کرد: در حوزه قضائی هیچ افراط و تفریطی وجود نخواهد داشت و با هر فرد به اندازه تخلف و جرم او برخورد می‌کنیم.

این مقام قضائی با بیان اینکه هدف ما حفظ کیان اسلام و نظام جمهوری اسلامی است، گفت: نظارت و برخورد ما مقطعی و مناسبتی نیست و به صورت مستمر در حال رصد اشخاص هستیم؛ در این راه خواستار کمک شهروندان نیز هستیم.

با تمام متخلفان یکسان و بدون هیچ اغماضی برخورد کرده‌ایم

رئیس حوزه قضایی رودبار قصران اعلام کرد: طی ۷ ماه اخیر با صدور بیش از ۳۰۰ حکم قضایی از تصرف هکتارها اراضی ملی، کشاورزی و جرایم راه‌ها و رودخانه‌ها جلوگیری کرده‌ایم، و با اقدام به موقع مانع دست اندازی افراد به اموال دولت و مردم شده‌ایم.

عزیزیانی ضمن تشکر ویژه از سربازان گمنام امام زمان (عج)، دستگاه‌های اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی اظهار داشت: با همکاری کارکنان خدوم مجموعه‌های مذکور، طی اقدامی انقلابی تمامی مفاسد منطقه را رصد کرده، با قاطعیت وارد شدیم و با تمام متخلفان در هر جایگاهی که بودند، بدون هیچ اغماضی برخورد کرده‌ایم.

بسیاری از پایگاه‌های فساد اخلاقی پلمب شدند

وی با اشاره به مطالبه مهم مردم در خصوص مبارزه با فساد اخلاقی در منطقه، ضمن قدردانی از فعالیت‌های موثر نیروی انتظامی در این زمینه بیان داشت: در این مساله نیز با همکاری ناجا، بی امان ورود کرده و بسیاری از خانه‌هایی که برای مفاسد اخلاقی، در هر شب میلیون‌ها تومان اجاره داده می‌شدند را پلمب کرده‌ایم.

این مقام قضایی تاکید کرد: ما در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بر این موارد حساس بوده و واکنش خواهیم داشت. مفسدان بدانند، هر جا فسادی لمس شود با قدرت ورود می‌کنیم.

رئیس حوزه قضایی رودبار قصران یادآور شد: ما نباید در شب وفات ائمه اطهار شاهد برگزاری مجالس لهو و لعب و آزار اهالی متدین منطقه باشیم؛ کسانی که تاکنون اینجا را پاتوق کرده بودند نیز بازداشت و با حکم قضایی حدود شرعی را اجرا کردیم.

مسئولان متخلف برای حفظ آبرو، فوراً خود را معرفی‌ کنند

عزیزیانی تاکید کرد: دستگاه قضا در این منطقه محکم و مقتدر درصدد برخورد با متخلفان است و دیر یا زود تمامی آنها را شناسایی کرده و پای پاسخگویی در محکمه عدالت می‌کشاند؛ لذا توصیه می‌کنیم، افراد متخلف پیش از گزارش دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی و ورود دستگاه قضا خود را معرفی کنند.

وی یادآور شد: متخلفانی که به دنبال راه نجاتی هستند، مطمئن باشند با معرفی خود و استرداد بیت‌المال با رافت اسلامی مواجه شده و با حفظ آبرو، و در کمال عدالت با آنها برخورد می‌شود. در غیر این صورت باید منتظر کشف ما و برخورد سنگین احکام قضایی باشند.

مدیران فاسد استثنا هستند؛ مردم بدبین نباشند

این مقام قضایی ابراز کرد: حاکمیت ما اسلامی و انقلابی است و بیش از ۹۰ درصد مدیران و کارگزاران کشور، پاک لایق، جهادی و متدین هستند. اگر مسئولی فساد می‌کند و دستگیری‌ها رخ می‌دهد، نباید مردم را بدبین کند چرا که این افراد استثنا و بین مدیران پاک نظام انگشت شمار هستند.

رئیس حوزه قضایی رودبار قصران افزود: ما در دستگاه قضا پناهگاه مدیران پاک هستیم، در بسیاری از خطرات پشتیبان و حامی آنها بوده‌ایم و از تعرض‌های بیجا جلوگیری کرده‌ایم. من بعد نیز لحظه‌ای از حمایت این افراد که عاشقانه و خالصانه، شبانه روز برای مردم خدمت می‌کنند، دست بر نخواهیم داشت.

ترس از خدا، رکن اساسی برای یک مدیر است

عزیزیانی اظهار داشت: ما هیچگاه در امور اجرایی دخالت نمی‌کنیم اما پیشنهاد می‌دهیم مدیرانی انتخاب شوند که از خدا هراس دارند؛ اگر مدیری از خدا نترسد، هر کاری می‌تواند انجام دهد.

وی تصریح کرد: افرادی باید بر منصب بنشینند که عشق خدمت به مردم را دارند، اگر کسی با سفارش، رایزنی و فشار مدیر شود قطعاً منفعتی در پیش است.

این مقام قضایی خطاب به مسئولان نیز یادآور شد: مسئولیت یک امانت الهی است که بایستی در پیشگاه خداوند، لحظه به لحظه عملکردمان را پاسخگو باشیم. این جایگاه‌ها فرصتی برای کسب ملک و ماشین و اموال فراوان نیست!

رئیس حوزه قضایی رودبار قصران گفت: طبیعی است زمانی که مسئولی به دارایی غیر متعارف می‌رسد، او را رصد و برخورد می‌کنیم.

کادر قضایی و اداری رودبار قصران افزایش چشمگیری داشته است

عزیزیانی اعلام کرد: طی ماه‌های اخیر کادر قضایی و اداری بخش افزایش محسوسی داشته و بیش از ۵۰ درصد پرونده‌های گذشته تعیین و تکلیف شده است. همچنین زمان دادرسی و فرآیند بررسی پرونده‌ها نیز با کاهش چشمگیری مواجه است.

وی ضمن تاکید بر اهمیت تکریم ارباب رجوع خاطرنشان کرد: مردمی کردن دستگاه قضا، سیاست این قوه است و ما نیز در راستای تحقق این هدف دست واسطه‌ها و دلالان را قطع کرده و دسترسی شهروندان به مسئولان قضایی را تسهیل کرده‌ایم.

این مقام قضایی تاکید کرد: بسیاری از برخوردهایی که با مفاسد و تخلفات گوناگون صورت می‌گیرد به واسطه گزارشهای مردمی و ورود با قدرت دستگاه قضا است که امیدواریم این همکاری دو جانبه تداوم یابد.

رودبار قصران متشکل از شهرهای اوشان، فشم،میگون و شمشک دربندسر با ۱۶ روستا، یکی از بخش‌های شهرستان شمیرانات در شمال شرقی پایتخت واقع شده است.
این منطقه به دلیل آب و هوای کوهستانی و طبیعتی بکر در سال‌های اخیر مورد تصرف اراضی و ساخت و سازهای غیرمجاز فراوانی قرار گرفت.

برچسب‌ها شمیرانات فساد فشم قوه قضاییه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شمیرانات فساد فشم قوه قضاییه شمیرانات فساد فشم قوه قضاییه مقام قضایی دستگاه قضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۰۶۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اژه‌ای: قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران احتراز داشته باشد

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای طی سخنانی در مراسم تحلیف قضات جدیدالورود دستگاه قضایی، ضمن اشاره به جایگاه رفیع قضات در جامعه، اظهار کرد: گرانبهاترین و ارزشمندترین سرمایه ما در قوه قضائیه، قضات و کارکنان هستند؛ اگر خدای‌ناکرده به این سرمایه خدشه‌ای وارد شود، با تجویز و تجهیز بالاترین و بهترین ابزار و امکانات نیز تحقق کامل و جامع قضای اسلامی میسر نخواهد بود.

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: ما در قوه قضائیه موظفیم به «حکم به حق»، «حکم به عدل و قسط» و «حکم به ما اَنزَل الله». اگر غیر از این باشد، در ردیف کافران یا ظالمان هستیم و اگر منطبق با این باشد، در مرتبه عمل به کارِ خداوند و انبیاء هستیم؛ در اینجا مرز خیلی دقیقی وجود دارد؛ فی‌المثل، قاضی ما باید حکم کند میان شاکی و مشتکی‌عنه؛ یعنی کسانی که نسبت به عملشان علم دارند، اما قاضی ما در مقام قضاوت نسبت به اعمال آن‌ها علم ندارد؛ اینجا کار آسان نیست؛ چه کنیم که در این منصب، از مجرای عدل خارج نشویم و به قسط حکم کنیم؟ گاهی نیز فرد شاکی و یا تظلم‌خواه ممکن است فردی باشد که در جهات مختلف زندگی‌اش، اهل لغزش و مشکل است، آیا در اینجا ما حق داریم که مِن‌غیرِحق در خصوص او حکم کنیم؟

قاضی‌القضات تاکید کرد: برای قضاوت در مدار حق و عدل و قسط و مااَنزَل‌الله، باید ابتدا به خودمان و نفس‌مان مسلط باشیم؛ اگر خدای‌ناکرده تابعِ هوا‌های نفسانی شدیم و یا تحت نفوذ دیگران قرار گرفتیم، در آنصورت، برای ما که در منصب خطیر قضاوت هستیم، چالش‌های عدیده‌ای ایجاد می‌شود.

رئیس قوه قضائیه بیان داشت: ما در دستگاه قضایی و بطور ویژه در معاونت منابع انسانی دستگاه قضا، باید بستر‌های رشد و تعالی قضات در همه عرصه‌ها و ابعاد، اعم از ابعاد معنوی و مادی و علمی را فراهم آوریم و به گونه‌ای تمهید مقدمات کنیم که قاضی ما از آسیب‌هایی که ممکن است دامنگیر او شود، مصون بماند.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: بدون‌تردید دام‌های شیطان و شیطان‌صفتان و توطئه‌چینی افرادِ ظالم و جائر و مُتجاسر برای شخصِ عهده‌دارِ منصب قضاوت که هدفش اقامه قسط و عدل و احیای حق و استیفای حقوق مردم و مظلومان است، بیشتر و گسترده‌تر است؛ به همین جهت، خودِ شما که عهده‌دارِ منصب قضاوت خواهید شد، باید از جهات مختلف بسیار مراقبت و مواظبت کنید و اگر خدای‌ناکرده گامی را به خطا برداشتید، بلافاصله جبران‌مافات کنید و اجازه ندهید که در دَرّه فروغلتید. ما نیز موظف و مکلّف به صیانت و حفاظت از شما هستیم؛ صیانت و حفاظتی که با هدف جلوگیری از لغزش شما می‌باشد، نه مچ‌گیری. 

قاضی‌القضات بیان داشت: خودِ شما که عهده‌دارِ منصب قضاوت می‌شوید باید در حوزه امور صیانتی، ذکاوت و هوشیاری بالایی از خود نشان دهید؛ ممکن است در مکانی که دعوت می‌شوید و یا امتیازی که از سوی فردی به شما تعلق می‌گیرد، دامی پهن باشد و فردِ دعوت‌کننده یا امتیازدهنده، نه در زمان حال، بلکه فی‌المثل دو الی سه سال بعد، بواسطه آن دعوت و آن امتیاز، از شما توقعی را داشته باشد؛ توجه کنید که اموری ممکن است برای دیگران مُباح باشد، اما برای ما نه. در حوزه فعالیت در فضای مجازی نیز باید به شدت مراقبت کرد.

وی در ادامه اظهار کرد: معاونت منابع انسانی قوه قضائیه با همکاری سایر بخش‌های ذی‌صلاح در دستگاه قضا باید به‌گونه‌ای اتخاذ تدبیر و تمهید مقدمات کند که کرامت و عزت قاضی ما که گرانبهاترین سرمایه دستگاه قضایی است، تحت هیچ شرایطی مخدوش و مَلکوک نشود؛ اگر ما در قوه قضائیه کرامت قاضیِ خود را حفظ نکنیم، چگونه توقع کنیم که دیگران از بیرون، این کرامت را پاس بدارند.

قاضی‌القضات افزود: پس از صیانت از قاضی و تلاش برای حفظ کرامت او، تمام تمرکز ما باید معطوف بر این باشد که قاضی و کارمند ما کمترین دغدغه را نسبت به پیشبرد امور زندگی خود نداشته باشد. در مرحله بعد باید متمرکز بر ارائه آموزش‌های به‌روز به قضات و کارکنان باشیم؛ بدون‌تردید قاضی ما علاوه بر تسلط و اشراف به مبانی و اصول کار قضاوت و قوانین این حوزه، باید نسبت به سایر دانش‌ها و علومی که به نحوی از انحاء مرتبط با حیطه کاری‌اش می‌باشد، آشنایی و شناخت داشته باشد، تا بتواند آرای متقن صادر کند. شمانیز که عهده‌دارِ منصب قضاوت خواهید شد همت کنید و پیوسته بر سطح دانش و معلومات خود بیفزایید و مباحث و مقولاتی را که نمی‌دانید، سؤال کنید و از سؤال کردن نهراسید.

حجت‌الاسلام و‌المسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه بیان داشت: قاضی نباید از مشورت کردن با صاحبنظران و اهل فن، اجتناب و احتراز داشته باشد؛ مشورت کردن منافاتی با استقلال قاضی ندارد؛ گاهی برداشت‌های متفاوتی از یک قانون یا مقرره وجود دارد؛ گاهی در تشخیص موضوع و تطبیق مصادیق اختلاف‌نظر وجود دارد؛ لذا یک قاضی به منظور رفع شبهات و برای صدور آرای متقن و نزدیک به حق، باید مشورت کند و در نهایت تصمیم مقتضی را خود اتخاذ کند.

وی ادامه داد: قاضی علاوه بر علم، باید به حِلم و بردباری نیز مجهز باشد و با سعه‌صدر با اصحاب پرونده و طرفین دعوی مواجه شود؛ این احتمال بسیار وجود دارد که فردی که در مقابل قاضی می‌ایستد، درصدد وارونه‌نمایی حقیقت و واقعیت باشد؛ در اینجا چنانچه قاضی، تَعجیل داشته باشد و از سعه‌صدر بهره‌مند نباشد، آنگاه کشف حقیقت برای او دشوار می‌شود. 

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: گاهی فردی در محضر دادگاه در مقابل قاضی می‌ایستد که از سواد حقوقی برخوردار نیست و وسع مالی برای گرفتن وکیل نیز ندارد؛ لذا نمی‌تواند مافی‌الضمیر و منظور و مطلب خود را به قاضی عرضه کند؛ در اینجا شاید لازم باشد که قاضی وقت بیشتری را به آن فرد اختصاص دهد؛ البته این یک اصل است که فرد نباید در دادگاه از چهارچوب موضوع پرونده خارج شود. گاهی نیز فردی که به علم حقوق آشنا نیست و وکیل نیز ندارد و یا وکیلش به وظیفه‌اش عمل نکرده، مکتوبی را که قواعد حقوقی در آن رعایت نشده به قاضی ارائه می‌دهد، در اینجا اگر قاضی به مردود کردن آن مکتوب و دست‌نوشته‌ی غیرحقوقی مباردت ورزد، شاید نارضایتی در آن فرد ایجاد شود و یا خدای‌ناکرده حقی تضییع شود. 

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای گفت: ممکن است شما که در آستانه ورود به منصب قضاوت هستید، پیش خود بگویید که این سخنان رئیس قوه قضائیه، توصیه‌هایی پیش پا افتاده است؛ اما توجه داشته باشید که من به استنادِ تجربه بیش از ۴۰ ساله خود در قوه قضاییه به شما می‌گویم که ما از همین موضوعات که ممکن است پیش‌پاافتاده تلقی شوند بعضاً لطمه‌ها خورده‌ایم.

وی اظهار کرد: قضات ما اگر بخواهند به عدل عمل کنند باید در چهارچوب قانون، اتخاذ تصمیم و تدبیر و رأی کنند؛ وقتی رأی ما مستند قانونی دارد، به معنای آن است که ما در صدور حکم و رأی خود حجت داریم. 

پیش از سخنان رئیس قوه قضائیه، «الفت» معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه طی سخنانی گفت: امروز و در این مراسم، ۳۲۵ نفر از قضات جدیدالورود دستگاه قضایی شامل ۲۰۰ فارغ‌التحصیل دانشگاه‌هایسراسر کشور و ۱۲۵ نفر از حوزه‌های علمیه استان‌های قم، آذربایجانشرقی، خراسان رضوی و اصفهان، برای شروع به کار خود در عدلیه، سوگند یاد می‌کنند. همچنین ۱۱ تن از خواهران نیز که دوره‌های آموزشی و کارورزی را طی کرده‌اند، از امروز کار خود را در دستگاه قضایی آغاز خواهند کرد.

الفت افزود: تعداد قابل توجهی از این ۳۲۵ قاضی جدید‌الورود به دستگاه قضایی، رتبه‌های یک رقمی و دو رقمی کنکور در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری بودند و سه نفر از آن‌ها نیز حافظ کل قرآن کریم هستند.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه با بیان اینکه تعداد قابل توجهی از قضاتی که امروز سوگند یاد کردند، بین ۳ تا ۱۵ جزء از قرآن کریم را حفظ هستند، عنوان کرد: تلاش می‌کنیم نهضت حفظ قرآن کریم را در قوه قضائیه با قوت به پیش ببریم.

وی عنوان کرد: در حالی که طی سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ تعداد جذب قضات در دستگاه قضا در هر سال بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ نفر بود، به واسطه حمایت‌ها و پشتیبانی‌های رئیس قوه قضائیه، بیش از هزار و ۸۰ قاضی طی سال ۱۴۰۲ جذب عدلیه شدند.

وی در ادامه، از مسئولان دانشگاه علوم قضایی و مجتمع فقه و قضای قم به واسطه همکاری‌های تنگاتنگ و ویژه با معاونت منابع انسانی قوه قضائیه قدردانی کرد و گفت: امروز به فضل الهی ارتباط خوبی میان معاونت منابع انسانی قوه قضائیه با مراکز علمی کشور شکل گرفته و ما تلاش می‌کنیم از این ارتباط و تعامل به وجود آمده، نهایت بهره‌برداری را انجام دهیم.

الفت با اشاره به اتخاذ روش‌های جدید در زمینه گزینش قضات گفت: معاونت منابع انسانی قوه قضائیه سعی می‌کند امور مربوط به گزینش خود را با بهره‌گیری از محققینی که دارای اطلاعات به‌روزی هستند و مصاحبه‌گرانیکه نسب به سیاست‌های عمومی قوه قضائیه اشراف و آگاهی لازم را دارند، انجام دهد؛ اساتید و گزینش‌کنندگان ما از مقامات عالی و فرهیخته قوه قضائیه هستند که عموماً سابقه بیش از ۳۰ سال خدمت در دستگاه قضاییرا دارند.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه همچنین در این مراسم به طرح مطالبی در رابطه با موضوع نقل و انتقال قضات پرداخت. 

در بخش پایانی این مراسم، آیین تحلیف و ادای سوگند قضات جدید‌الورود دستگاه قضایی برگزار شد و تعدادی از نفرات برتر توسط رئیس قوه قضائیه مورد تقدیر قرار گرفتند.

دیگر خبرها

  • نظارت دقیق دستگاه قضایی البرز بر عملکرد مدیران شهری
  • دستگاه قضایی به فعال شدن ۷۸ بنگاه راکد اقتصادی در کرمان کمک کرد
  • مدیران شهری استان البرز مراقب ترک‌فعل‌ها باشند
  • اژه‌ای: قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران احتراز داشته باشد
  • حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای: قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران و اهل فن اجتناب کند
  • قاضی نباید از مشورت با صاحب‌نظران و اهل فن اجتناب کند
  • قاضی نباید از مشورت کردن با صاحب‌نظران و اهل فن اجتناب کند
  • قاضی باید مشورت کند و در نهایت تصمیم خود را بگیرد
  • برخورد جدی با هنجارشکنان مهم‌ترین اولویت دستگاه قضایی است
  • افتتاح دادگاه عمومی بخش برزک در جهت تسهیل‌گری مشکلات قضایی مردم